NieuwsPc

Bijna 3000 spelers bouwen New York na in Minecraft

Duizenden Minecraft-spelers komen samen om de gebouwen, straten en monumenten van New York City nauwkeurig na te bootsen in de game.

In maart 2020 presenteerde PippenFTS een geterraformeerde weergave van het aardoppervlak in Minecraft, en zijn plan was dat spelers de gebouwen van de planeet zouden nabootsen op een schaal van 1: 1 waarbij elk in-game blok een echte kubieke meter vertegenwoordigt. Het project, dat al snel tienduizenden spelers aantrok, staat bekend als Build the Earth en bestaat uit een aantal kleinere teams die zich op verschillende wereldlocaties concentreren.

Gelijktijdig met de lancering van Build the Earth, begon een Duitse Minecraft-speler die zichzelf MineFact noemt, een project om New York City in de videogame opnieuw op te bouwen met behulp van gegevens van Google Maps. Hij voegde zijn idee samen met Build the Earth en al snel begon het werk aan het 9/11 Memorial in NYC. Het team van 2.731 leden in New York City is nu het grootste in het Build the Earth-project. In twee jaar tijd hebben ze ongelooflijke vooruitgang geboekt. In plaats van zich te concentreren op één specifiek gebied of district, verdelen de Minecraft bouwers hun tijd om het werk interessant te houden en ervoor te zorgen dat de hele stad meegroeit.

Aanvankelijk was het plan om alleen de buitenkant van de gebouwen in New York City te bouwen, om de gigantische taak beter beheersbaar te houden. Er zijn echter uitzonderingen gemaakt voor enkele bezienswaardigheden zoals Grand Central Terminal, die ook aan de binnenkant worden ingevuld. De Minecraft-spelers die aan het New York City-project werken, letten ook goed op details, waarbij sommige mensen daadwerkelijk naar het transportknooppunt van de stad gaan en foto’s maken ter referentie. Andere teamleden keren regelmatig terug naar voltooide gebieden om de nauwkeurigheid te controleren en gebouwen van onderaf opnieuw te bewerken.

Gerelateerde berichten

1 of 16