NieuwsPcPlaystationXbox

Call of Duty: Warzone heeft nieuw plan om valsspelen tegen te gaan

Naarmate er meer methoden worden getest met Ricochet-anti-cheat, zullen Call of Duty: Warzone-spelers binnenkort een nieuwe manier hebben om cheaters te bestrijden.

Voor veel moderne multiplayer-shooters kan valsspelen de ervaring voor spelers enorm verpesten. Of het nu gaat om het activeren van de god-modus zodat het doden van een cheater onmogelijk wordt. Of het rondvliegen in auto’s om gemakkelijk spelers te taggen. Call of Duty: Warzone heeft een behoorlijk aantal cheats gezien sinds de lancering van de game. 

Terwijl Call of Duty: Warzone spelers de ontwikkelaars vaak zullen vragen om een bepaald wapen te buffen, een ander wapen te gebruiken en meer leven te geven aan de recente Caldera map, is het bestrijden van valsspelen iets dat Call of Duty: Warzone-spelers bijna allemaal willen.

Lees ook: Call of Duty Warzone Cheaters pronken met hacks op TikTok

Activision kondigde vorig jaar aan dat Call of Duty: Warzone zijn eigen Ricochet Anti-Cheat-systeem zou krijgen, dat zou werken om cheaters af te schrikken en ze uit het spel te weren. De eerste maanden van Ricochet kenden weinig succes, en sommigen meldden dat er zelfs meer valsspelers in het spel verschenen dan voorheen. Nu echter, beschrijft een recente blogpost een nieuwe manier waarop spelers cheaters kunnen bestrijden wanneer er een in hun lobby wordt gevonden.

Het anti-cheat-team voor Call of Duty: Warzone werkte al een tijdje aan wat het een “damage-shield” noemde, en nu lijkt het erop dat het klaar is om te worden vrijgegeven. “damage-shield” lijkt niet bepaald de juiste term , omdat het alle niet-valsspelers in een lobbygod-modus effectief tegen de valsspeler zal geven. Het maakt niet uit welke aim assist of andere cheats dan worden gebruikt, een Call of Duty: Warzone cheater kan geen schade aanrichten. Dit heeft echter geen invloed op niet-cheats, aangezien de post verder uitlegt dat het anti-cheat-team “zich nooit zal mengen in vuurgevechten tussen gezagsgetrouwe leden van de gemeenschap.”

Volgens het Ricochet-team heeft de “damage shield”- of god-modus ook geen kans om willekeurig te voorkomen, waardoor spelers immuniteit krijgen voor schade wanneer ze die niet zouden moeten hebben. Gezien de reputatie van Call of Duty: Warzone met bugs en glitches, is er echter een kans dat willekeurige spelers of zelfs cheaters het “damage shield” kunnen gebruiken wanneer ze dat anders niet zouden kunnen. Deze update wordt echter wereldwijd uitgerold, dus alleen de tijd kan uitwijzen hoe dit het cheat-probleem van Call of Duty: Warzone zal beïnvloeden.

Gerelateerde berichten

1 of 16