NieuwsPcPlaystationXbox

Cyberpunk 2077 Patch 1.5 is nu beschikbaar

CD Projekt Red brengt patch 1.5 uit voor Cyberpunk 2077, die verschillende game-verbeteringen, talloze quest en gameplay-fixes en gratis DLC's met zich meebrengt.

CD Projekt Red heeft eindelijk de langverwachte patch 1.5 voor Cyberpunk 2077 uitgebracht. De patch van bijna 50 gig brengt een groot aantal game-verbeteringen, toegevoegde quests, gameplay-fixes, gratis DLC, game-optimalisatie en next-gen verbeteringen voor PlayStation 5 en Xbox Serie X/S.

Sinds de lancering van Cyberpunk 2077 in december 2020 zijn er al meer dan 10 patches uitgebracht om de overvloed aan bugs aan te pakken. Fans herinneren zich misschien dat de lancering zo desastreus was dat Sony de PlayStation 4-versie van de game in eerste instantie volledig uit de PlayStation Store heeft verwijderd. 

Ondanks alle kritiek was Cyberpunk 2077 een van Steam’s meest gespeelde games in 2021. Patch 1.5 is zo’n enorme update dat het vrijwel elk openstaand probleem lijkt aan te pakken.

Hoogtepunten voor next-gen console-enthousiastelingen: 4K-resolutie met dynamische schaling (bij 60 fps), raytracing met lokale lichte schaduwen en snellere laadtijden. Bovendien zal de PS5-patch het gebruik van adaptieve triggers en haptische feedbackfuncties op de DualSense-controller implementeren, zelfs zo ver dat de ingebouwde luidspreker wordt gebruikt voor zaken als holocalls, sms-berichten en interne monoloog in het hoofd van V. Spelers kunnen nu ook saves overzetten van de PS4 naar PS5.

CD Projekt Red heeft enkele belangrijke pc-specifieke wijzigingen toegevoegd. Spelers kunnen nu Variable Rate Shading (VRS) inschakelen, wat de weergaveprestaties en visuele kwaliteit zou moeten verbeteren. Het loste ook een probleem op dat het schalen van resolutie op AMD grafische kaarten blokkeerde wanneer ray tracing was ingeschakeld. En eindelijk is er een benchmark-modus opgenomen voor PC gamers.

Verbeteringen aan de gameplay en levenskwaliteit zijn onder meer de mogelijkheid om appartementen te huren, en spelers kunnen het start appartement van V nu aanpassen met meer dan alleen burrito’s. Sommige interacties die in de appartementen worden uitgevoerd, zorgen voor tijdelijke verbeteringen. Door een douche te nemen, wordt een uur lang “verfrissend” gebruikt, slapen verbetert gezondheid en koffie zetten geeft de “energieke” oppepper.

Spelers kunnen hun uiterlijk eindeloos aanpassen, zoals haar, make-up, piercing, enz. wanneer ze de spiegel in appartementen en safehouses gebruiken. CD Projekt Red heeft ook de functionaliteit van de kleding van Cyberpunk 2077 verbeterd en het aantal beschikbare modificatieslots aangepast.

Een gratis proefperiode van vijf uur van Cyberpunk 2077 is beschikbaar op PS5 en Xbox Series X/S tot 15 maart, en alle voortgang die tijdens die proefperiode is gemaakt, wordt bewaard. Cyberpunk 2077 zal misschien nooit helemaal vrij zijn van bugs, maar met alle fixes, toevoegingen en uitbreidingen naar next-gen consoles, zou patch 1.5 eindelijk de versie kunnen zijn waar de wereld op heeft gewacht!

Gerelateerde berichten

1 of 16