NieuwsNintendoPcPlaystationXbox

FIFA 23: alles wat we tot nu toe weten

FIFA 23 komt er waarschijnlijk aan, maar krijgt het een andere naam?

FIFA 23 is nog niet aangekondigd door EA, maar dit is slechts een kwestie van tijd. Het jaarlijkse releaseschema van FIFA is altijd behoorlijk voorspelbaar.

Wat echter minder voorspelbaar is, is hoe de game er uit zal zien, vooral wat de naam betreft. EA Sports heeft gezegd dat het de mogelijkheid onderzoekt om de serie te hernoemen. Wat die nieuwe naam zou kunnen zijn, blijft een mysterie. Het gerucht gaat dat FIFA 23 de laatste game in de serie zou zijn die de FIFA naam draagt. Afgezien van naamsveranderingen, zijn er momenteel geruchten dat de volgende game in de serie gratis te spelen zal zijn met ondersteuning voor crossplay. Dit is echter nog niet bevestigd. Lees hieronder alles wat we al weten over FIFA 23.

FIFA 23:

Wanneer kan ik het spelen? Vaak rond september, oktober 2022
Waar kan ik het op spelen? Nog niet bekend- maar waarschijnlijk PS5, Xbox Series X/S, Switch en PC

EA Sports heeft nog geen releasedatum of platforms bevestigd voor FIFA 23.

We kunnen echter wel een goede inschatting maken wanneer we de volgende FIFA in handen zullen hebben. De afgelopen FIFA-games zijn tussen september en oktober uitgebracht, waarbij FIFA 21 op 5 oktober 2020 en FIFA 22 op 26 september 2021 uitkwam. Als EA hetzelfde patroon volgt, denken we dat FIFA 23 binnen deze periode zal verschijnen.

Het is waarschijnlijk dat we FIFA 23 zullen zien verschijnen op Xbox Series X, Xbox Series S, PS5, PC en Nintendo Switch. Als de nieuwe FIFA op dezelfde platforms wordt gelanceerd als zijn voorganger, zien we hem ook verschijnen op Xbox One, Google Stadia en PS4.

Het is onduidelijk of FIFA 23 de bijnaam ‘FIFA’ krijgt.

In oktober 2021 kondigde EA Sports aan dat het de mogelijkheid onderzoekt om zijn FIFA-gameserie te hernoemen. In een blogpost ter ere van de release van FIFA 22, ging de ontwikkelaar ook in op zijn plannen voor de toekomst van de serie.

“Terwijl we vooruit kijken, onderzoeken we ook het idee om onze wereldwijde EA Sports-voetbalgames een nieuwe naam te geven”, luidt de blogpost “Dit betekent dat we onze naamgevingsovereenkomst met FIFA herzien, die los staat van al onze andere officiële partnerschappen en licenties in de hele voetbalwereld.”

Tegelijkertijd maakte EA duidelijk dat het zich volledig bewust is van hoe belangrijk merkcompetities en nationale competities, evenals wereldwijd populaire clubs, stadions en spelers zijn voor de “echtheid” van de FIFA-gameserie.

“Door jarenlang aan onze wereldwijde franchise te bouwen, weten we ook dat authenticiteit essentieel is voor de ervaring”, voegt de blogpost eraan toe. “Daarom richten we zoveel energie op de collectieve kracht van meer dan 300 individuele gelicentieerde partners die ons toegang geven tot 17.000+ spelers in meer dan 700 teams, in 100 stadions en meer dan 30 competities over de hele wereld.

“We investeren voortdurend in de partnerschappen en licenties die het meest betekenisvol zijn voor spelers, en daarom is onze game de enige plek waar je authentiek kunt spelen in de  UEFA Champions League, UEFA Europa League, CONMEBOL Libertadores, Premier League, Bundesliga, en LaLiga Santander, naast vele anderen.”

De blogpost specificeert dat de naamgevingsrechten voor de FIFA-serie gescheiden zijn van de andere officiële partnerschappen en licenties, wat betekent dat we, afgezien van een naamswijziging en de afwezigheid van zware FIFA-branding, geen grote verandering in de inhoud zouden moeten zien binnen de spel zelf.

EA zelf heeft geen expliciete reden gegeven voor deze wijziging, maar we denken dat EA waarschijnlijk veel betaalt om de FIFA-naam in licentie te geven, en die licentie kan met enkele beperkingen komen over wat EA wel en niet kan doen, dus het laten vallen van de naam alles bij elkaar zou EA waarschijnlijk geld besparen en het meer vrijheid geven.

Gerelateerde berichten

1 of 16