NieuwsNintendoPcPlaystationXbox

Fortnite-update geeft spelers meer besturingsopties

De nieuwste update voor Fortnite voegt verbeterde gyro-besturingsopties toe en meer optie die spelers kunnen gebruiken om de gameplay te verbeteren.

Omdat Fortnite een online multiplayer-videogame is, zijn er nieuwe updates en patches nodig om bugfixes en gameplay-verbeteringen te ontvangen. Epic Games heeft onlangs een nieuwe patch-update voor Fortnite uitgebracht, v19.30 genaamd, die meer dan een behoorlijk aantal fixes aan de game toevoegt met enkele verbeteringen aan de hoofdgameplay.

De nieuwe Fortnite update biedt enkele kwaliteitsverbeteringen aan de game die de gameplay verbeteren. Een van de nieuwe veranderingen is de toegevoegde gyro-bediening op gyro-ondersteunde platforms met ook flick-stick-bediening. De veranderingen met flick stick zijn gemaakt in een samenwerking tussen het Fortnite-ontwikkelingsteam en de maker van flick stick Julian “Jibb” Smart.

Natuurlijk had Fortnite al gyro-gebaseerde bedieningselementen op de Nintendo Switch en Android. Wat echter anders is, is dat “robuuste gyro-bedieningen” aan de game zijn toegevoegd op zowel de Switch en Android als ook op de PS4, PS5 en pc met de nieuwe update. Spelers kunnen de gyro-bediening en flick-stick-opties inschakelen op het tabblad “Touch and Motion” van de instellingen van Fortnite. Er is ook een video van Jibb uitgebracht om de nieuwe gyro-bedieningsopties uit te leggen

Volgens Jibb zullen spelers met de nieuwe gyro-besturing in de game een natuurlijker commando hebben over hun camera en wapen, of ze de controller nu “rechtop, plat of ergens daartussenin” houden. Spelers kunnen de camera draaien door gewoon aan de controller te draaien, en gyro-richten zorgt voor betere richtaanpassingen in het spel. Als spelers gyro-besturing inschakelen zonder iets anders te veranderen, is gyro-richten alleen actief wanneer op de richtknop wordt gedrukt of een gebouw wordt bewerkt. Op die manier verstoort het de normale gameplay niet.

Terwijl gyro-richten actief is, kunnen spelers nog steeds de rechter joystick gebruiken zoals normaal voor camerabewegingen en gyro-richten voor het uitlijnen van hun opnamen en het volgen van bewegende doelen. Spelers die besluiten om altijd “gyro-richten” aan te houden, kunnen hun bedieningselementen aanpassen zodat ze tijdens het spelen een “gyro-modificatieknop” hebben. Volgens de video zal het indrukken en vasthouden van deze gyro-modificatieknop het richten van de gyro uitschakelen, zodat spelers hun controller kunnen verplaatsen zonder hun camera te verknoeien.

Als gyro-besturing is ingeschakeld, kunnen spelers de flick-stick-optie gebruiken om de camera van het spel te draaien door de rechter joystick te draaien. Met de joystickbesturing kunnen spelers de rechter joystick in een willekeurige richting wijzen om een ​​soepele, snelle draai in die richting te maken. Als de flick-stick is ingeschakeld, zal het draaien van de stick de gamecamera draaien, waardoor spelers snelle en directe controle hebben in Fortnite. Met flick stick kunnen spelers de camera echter niet omhoog en omlaag draaien, dus spelers moeten gyro-bediening hebben ingeschakeld tijdens het gebruik van flick stick in Fortnite.

Fortnite is free-to-play op PC, Playstation 4, Playstation 5, Switch, Xbox One, and Xbox Series X/S.

Gerelateerde berichten

1 of 16