NieuwsPlaystation

Horizon Forbidden West: Hoe de rode kristallen te vernietigen (Firegleam)

Hoewel je in Horizon Forbidden West uiteindelijk leert hoe je de rode kristallen moeten vernietigen, zullen de meesten Firegleam waarschijnlijk veel eerder tegenkomen.

Horizon Forbidden West hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar dat wil niet zeggen dat er niet nog steeds veel interessante nieuwe features worden aangeboden. Dingen als glijden en worstelen zijn ongetwijfeld de grootste toevoegingen, maar er zijn ook een paar nieuwe obstakels in de omgeving die zowel nieuwe als terugkerende spelers moeten leren overwinnen.

De eerste  barrière komt in de vorm van Firegleam, een rode kristallijne en schimmelhybride die te vinden is op muren en deuren in de hele wereld van Horizon Forbidden West. Wanneer de meeste spelers het voor het eerst tegenkomen, zullen ze zich waarschijnlijk afvragen hoe ze de rode kristallen kunnen vernietigen: een vraag die het spel pas iets later in het hoofdverhaal beantwoordt.

De meeste spelers zullen waarschijnlijk voor het eerst Firegleam-kristallen tegenkomen tijdens het verkennen van The Daunt aan het begin van het spel of bij hun aankomst bij de Relic Ruins in No Man’s Land. Helaas zullen ze echter niet echt het gereedschap verkrijgen dat nodig is om de rode kristallen te vernietigen totdat het hoofdverhaal een beetje verder gaat.

Na Sylens te hebben gevolgd naar het Verboden Westen en de Death’s Door-missie te hebben geactiveerd, bevinden spelers zich in een GAIA-faciliteit met een deur met genenvergrendeling. Bij het ontkoppelen van het slot zullen ze echter ontdekken dat er zich Firegleam-kristallen hebben gevormd in het vergrendelingsmechanisme van de deur en nu voorkomen dat deze volledig kan worden geopend. Hier onthult Sylens eindelijk dat spelers een speciaal stuk uitrusting nodig hebben dat bekend staat als een Igniter om de rode kristallen te vernietigen.

Gelukkig leert Sylens, Aloy maar al te graag hoe hij een Igniter moet maken en de benodigde materialen zijn niet al te ver weg te vinden. Door naar het nabijgelegen meer te gaan, zullen spelers een kudde Leaplashers vinden en moeten ze 1 van hun Spark Coils afschieten met Aloy’s Hunter’s Bow. Dit moet worden gedaan voordat de Leaplasher wordt verslagen en kan het beste worden bereikt met stealth. Als spelers moeite hebben met het identificeren van de Spark Coil, kunnen ze de machine eenvoudig scannen met hun Focus om deze te markeren.

Het tweede onderdeel dat nodig is om een Igniter te maken, is Deepwater Kindle Weed Oil, dat je onder water kunt vinden in het ondiepe water van het nabijgelegen meer. Nadat spelers een van elk materiaal hebben, worden ze gevraagd om terug te gaan naar de werkbank bij de ingang van de faciliteit en kunnen ze de Igniter maken vanuit het submenu “Special Gear” van het crafting-menu. Zodra ze een Igniter hebben gemaakt, kunnen spelers de rode Firegleam-kristallen vernietigen door R2 vast te houden terwijl ze voor hen staan.

Horizon Forbidden West is nu verkrijgbaar voor PS4 en PS5.

De playstation 4 versie van Horizon Forbidden west is hier te bestellen

De playstation 5 versie van Horizon Forbidden west is hier te bestellen

 

Gerelateerde berichten

1 of 16