NieuwsPc

Nieuwe FPS Game Scathe aangekondigd

Damage State kondigt zijn nieuwe first person shooter Scathe aan, die zich afspeelt in een hels labyrint voor solo- of coöpspel.

Naarmate de kloof tussen indiegames en AAA-releases kleiner wordt, zien tal van kleine ontwikkelingsteams dat hun werk wordt ondersteund door grote uitgevers en op officiële platforms wordt uitgebracht. Het nieuwste voorbeeld hiervan is Scathe, een first-person shooter met de nadruk op de moeilijkheidsgraad en snelheid.

Scathe is in het Verenigd Koningrijk ontwikkeld door Damage State, een team dat bestaat uit slechts drie ex-AAA-spelontwikkelaars. Het slaagt er echter in om indrukwekkende graphics en strakke gameplay te laten zien in een recente trailer, met een speelbare demo die binnenkort zal worden uitgebracht voor pc-gebruikers.

Een spookachtige en duistere achtergrond is de setting voor Scathe, een beloning voor de demonische gruwelen die dappere spelers te wachten staan. De ontwikkelaars leggen uit dat spelers de controle over Scathe zullen nemen, “Enforcer of the legions of Hell… en [zij] moeten hun waarde bewijzen door te navigeren door een sluw vervaardigd doolhof, verstrikt in demonisch kwaad bij elke draai en draai.” Een combinatie van platformactie, snel denken en onthouden is vereist om de  kogels die op spelers worden afgevuurd te ontwijken terwijl ze hun wapens gebruiken om demonen uit te schakelen. 

Bullet hell-games worden zelden gecombineerd met andere genres, maar Scathe slaagt erin om de twee op een complementaire manier te combineren die past bij een alternatieve speelstijl die vergelijkbaar is met arcade-shooters. 

Scathe zal ook een drop-in/drop-out coöperatieve modus bevatten waarmee maximaal drie vrienden op elk moment kunnen deelnemen aan het gevecht. Dit gaat gepaard met een interessante wisselwerking tussen gedeelde levens om squadrons en vreemden alert te houden naarmate de uitdagingen groter worden. Met zo’n combinatie van genres staan ​​veel fans te popelen om het eindproduct te spelen en hun moed te testen.

Geïnteresseerde spelers kunnen de game al op hun Steam wensenlijst zetten en hebben toegang tot een speelbare demo op het Steam Next Fest van 21-28 februari.

 

Scathe is bevestigd voor een release in 2022 voor pc, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X.

Gerelateerde berichten

1 of 16