NieuwsPlaystationXbox

Oekraïne roept PlayStation en Xbox op om Russische spelers te weren

Te midden van het aanhoudende conflict in Oekraïne, roept vicepremier Mykhailo Fedorov PlayStation en Xbox op om Russische accounts op te schorten.

Videogames worden vaak gebruikt als afleiding. Met meeslepende werelden en vette verhaallijnen aangedreven door actie van de speler. Zo is het gemakkelijk om je te laten meeslepen in games als Elden Ring, Sifu en Horizon Forbidden West. De situatie in Oekraïne heeft echter enorme gevolgen , en zelfs degenen die hopen zichzelf af te leiden met hun favoriete hobby, kunnen zich niet volledig losmaken van de verontrustende werkelijkheid.

Van streamers die gedwongen worden hun thuisland te ontvluchten tot Oekraïense ontwikkelaars die hun games voor onbepaalde tijd op pauze zetten. Nu heeft de Oekraïense vice-premier Mykhailo Fedorov de gamegiganten Xbox en PlayStation opgeroepen om de Oekraïense bevolking te steunen.

PlayStation en Xbox moeten nog een officieel antwoord geven op de verzoeken van Fedorov. En hoewel veel reacties op Twitter voorstander zijn van het idee, beweren sommigen dat deze inspanningen niet veel goeds zullen opleveren. Tenzij andere gamingbedrijven als Valve, Nintendo en Ubisoft gelijkaardige maatregelen nemen. 

Gerelateerde berichten

1 of 16