NieuwsPcPlaystationXbox

Rainbow Six Siege banned elke maand duizenden spelers

Ubisoft deelt details over de verschillende maatregelen die zijn genomen, evenals over duizenden bans die zijn uitgedeeld, om cheaten in Rainbow Six Siege te bestrijden.

Rainbow Six Siege is een van de meest populaire first-person shooters op de PS4- en Xbox One-console. Hoewel het worstelde bij de release in 2015, bracht Ubisoft afgelopen jaren verschillende verbeteringen door. Deze volharding werd beloond en Siege werd in de loop van de generatie steeds populairder. Vorig jaar verbrak Rainbow Six Siege zijn record van gelijktijdige spelers op Steam na de lancering van de Crimson Heat-uitbreiding.

Cheaten komt tegenwoordig vrij vaak voor in multiplayer-games, en Rainbow Six Siege is daarop geen uitzondering. Verschillende ontwikkelaars voegen anti-cheat-software toe aan de pc-versie van hun games en veel spelers worden regelmatig verbannen. Meer dan 90.000 Siege-spelers werden verbannen in 2020 en nu heeft Ubisoft enkele interessante gegevens gedeeld met betrekking tot de huidige cheat-situatie in Rainbow Six Siege.

Deze informatie is afkomstig van het officiële Twitter-account van Rainbow Six Siege. Het toont eerst een grafiek die het aantal uitgedeelde verboden in de afgelopen anderhalf jaar bevestigt. Het lijkt erop dat duizenden spelers elke maand verbannen worden dankzij BattlEye anti-cheat software. Het aantal verboden overschreed in augustus 2021 de 10.000 en de ontwikkelaars hadden van november tot januari ook 3.114 “inactieve botters” verboden.

Verbannen is de sleutel in de strijd tegen cheaters in Rainbow Six Siege, maar de ontwikkelaar wil ook de kans verkleinen dat cheats worden gereproduceerd. Als gevolg hiervan heeft het hotfixes ingezet om 3 cheats te stoppen: dood onmiddellijk de hele lobby, drones die wedstrijden laten crashen en drone die melee-schade veroorzaakt. De ontwikkelaars van Rainbow Six Siege wil ook spelers bedanken voor het blijven melden van valsspelers.

De volgende tweets geven meer informatie over de stappen die Ubisoft neemt om dit probleem aan te pakken. Een nieuw teamlid zal cheatrapporten bekijken die buiten het spel worden gedeeld, wat zal helpen bij het vangen van cheaters die erin slagen om door de anti-cheatdetectiesoftware te glippen. Ten slotte voegt Ubisoft volgend seizoen telefoonverificatie toe aan Ranked, en beschrijft het vervolgens een stapsgewijs proces voor het rapporteren van cheaters.

Valsspelen is een groot probleem in Rainbow Six Siege, en het is verfrissend om te zien dat Ubisoft zo duidelijk en informatief is in zijn communicatie. Het is waarschijnlijk onmogelijk om alle soorten valsspelen volledig te stoppen, maar het is belangrijk voor multiplayer-spellen om dit waar mogelijk te beperken. Het lijkt erop dat Rainbow Six Siege de juiste stappen heeft genomen om valsspelen te bestrijden, aangezien Apex Legends-spelers ook soortgelijke anti-cheatmaatregelen van Respawn Entertainment hebben geëist.

Rainbow Six Siege is beschikbaar voor pc, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Heb jij weleens gecheat?

Haha euhhhhh ja

Nee!

Gerelateerde berichten

1 of 16